Bilförsäkringar.com logo

Mest rekommenderad #1

På plats 1 finns Hedvig.

Se pris

Mest rekommenderad #2

På plats 2 finns ICA Försäkring.

Se pris

Mest rekommenderad #3

På plats 3 finns Gjensidige.

Se pris

Teckna bilförsäkring med bra villkor

Rekommenderade bilförsäkringar att teckna för Dacia

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har gjort sig populärt genom sin digitala plattform och snabba och smidiga processer. De erbjuder tre olika bilförsäkringsalternativ för Dacia-ägare: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring.

Trafikförsäkringen hos Hedvig ger dig grundläggande skydd mot personskador och skador på annans egendom i händelse av en olycka. Halvförsäkringen inkluderar ytterligare skydd mot exempelvis stöld, inbrott, brand och glasskador. Räddningsskydd och bärgningshjälp ingår också. Helförsäkringen hos Hedvig täcker allt som trafik- och halvförsäkringarna gör, samt ger extra skydd mot vagnskador.

En unik förmån som Hedvig erbjuder är kristerapi, som ingår i både hel- och halvförsäkringen. Om du eller dina passagerare skulle behöva behandling för psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller rån, täcker Hedvig kostnaden för upp till tio terapisessioner per person under maximalt 12 månader.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder prisvärda bilförsäkringar. För Dacia-ägare kan du hitta trafik-, halv- och helförsäkringar hos ICA Försäkring. En fördel med att välja ICA Försäkring är deras "Pris i 5 år"-garanti. Det innebär att du inte kommer att få några prishöjningar under de första fem åren, förutsatt att du inte har några skador under den perioden.

ICA Försäkring erbjuder också flera populära tillval för din bilförsäkring. Ett exempel är tillvalet Hyrbil, som ger dig ersättning för hyrbilskostnader om din bil blir skadad och behöver repareras. De erbjuder även assistans tillägg, som ger dig hjälp på vägen inom en timme oavsett orsak. Självriskskyddet hos ICA Försäkring kan minska självrisken för vagnskador eller till och med täcka hela självrisken, även om olyckan skulle inträffa utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar samt ett pluspaket med många olika tillval. Hos Gjensidige kan du lägga till tilläggsskydd för exempelvis parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Vid skadegörelse kan du få upp till 6000 kronor i ersättning, förutsatt att reparationen kostar mer än 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en fördelaktig försäkring för Dacia-ägare med deras tilläggspaket BackUp Plus. Detta paket täcker i princip allt som kan hända längs vägen, inklusive stöld, motorskador och sanering av tanken om du råkar tanka fel drivmedel. För att teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

5. Sensor Försäkring

Sensor Försäkring erbjuder en trafikförsäkring för Dacia-ägare som inkluderar ersättning för personskador och skador på annans egendom vid en olycka. De erbjuder även möjligheten att teckna en halv- eller helförsäkring för att få ytterligare skydd. Sensor Försäkring har också flexibla självriskalternativ, där du själv kan välja nivån på självrisken. Du kan också lägga till olika tilläggsförsäkringar efter att du har tecknat din bilförsäkring.

Så väljer du rätt nivå på din bilförsäkring för din bil

Så väljer du rätt nivå på din bilförsäkring för din Dacia

När du väljer rätt nivå på din bilförsäkring för din Dacia är det viktigt att överväga dina egna behov och önskemål. En trafikförsäkring är ett lagkrav och ger grundläggande skydd vid en olycka. Om du vill ha ett extra skydd kan du överväga att uppgradera till en halv- eller helförsäkring, beroende på din budget och önskemål.

Halvförsäkringen ger vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgningshjälp. Helförsäkringen inkluderar allt som trafik- och halvförsäkringar täcker, samt skydd mot vagnskador.

För att bestämma vilken nivå som är lämplig för dig kan du överväga faktorer som din bils värde, hur du använder den och vilken risknivå du är bekväm med.

Så här tecknar du bilförsäkring online för Dacia

Att teckna bilförsäkring online för din Dacia är enkelt och bekvämt. Besök försäkringsbolagets hemsida och fyll i nödvändig information, såsom ditt registreringsnummer och personuppgifter. Du kommer att få ett prisförslag baserat på din specifika situation och kan sedan välja den försäkring som passar dig bäst.

Frågor & svar om bilförsäkringar för Dacia

Vilka faktorer påverkar priset på en bilförsäkring för en Dacia?

Faktorer som kan påverka priset på en bilförsäkring för en Dacia inkluderar modell och ålder på bilen, ägarens ålder och bostadsort.

Hur kan jag jämföra försäkringspriser för min Dacia?

För att jämföra försäkringspriser för din Dacia kan du besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter, som registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Du kommer då få prisförslag baserat på din specifika situation.

Behöver jag kontakta försäkringsbolaget för att teckna en försäkring för min Dacia?

Nej, du kan enkelt teckna en försäkring online genom att besöka försäkringsbolagets hemsida och fylla i nödvändig information.

Varför är det viktigt att välja rätt nivå på bilförsäkringen för min Dacia?

Att välja rätt nivå på din bilförsäkring för din Dacia är viktigt för att säkerställa att du har tillräckligt med skydd och att försäkringen passar dina behov och önskemål.

Teckna en bilförsäkring