Bilförsäkringar.com logo

Mest rekommenderad #1

På plats 1 finns Hedvig.

Se pris

Mest rekommenderad #2

På plats 2 finns ICA Försäkring.

Se pris

Mest rekommenderad #3

På plats 3 finns Gjensidige.

Se pris

Teckna bilförsäkring med bra villkor

Rekommenderade bilförsäkringar att teckna för Honda

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har blivit mycket populärt bland svenska bilägare. De erbjuder en smidig och digital tjänst där du kan se ditt pris direkt på deras hemsida eller i deras app. Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring.

Fördelen med att välja Hedvig är att du kan teckna deras försäkringar utan bindningstid. Det innebär att du kan byta försäkring omedelbart om du skulle vilja det. Dessutom erbjuder Hedvig ett unikt kristerapiskydd för sina hel- och halvförsäkringar. Om du eller dina passagerare skulle behöva behandling för psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller rån, täcker Hedvig upp till tio terapisessioner per person.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder förmånliga bilförsäkringar. Du kan hitta trafik-, halv- och helförsäkringar hos ICA Försäkring till bra priser. En unik fördel med ICA Försäkring är deras prisgaranti under de första fem åren. Det innebär att priset förblir detsamma under denna period, förutsatt att du inte har några skador.

Utöver grundförsäkringarna kan du även välja till olika tillval hos ICA Försäkring. Ett populärt tillval är Hyrbil, som ger dig ersättning för kostnaderna av en hyrbil medan din bil repareras efter en skada. De erbjuder också assistansservice, självriskskydd och andra tillägg som kan anpassas efter dina behov.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Honda. Vad som skiljer Gjensidige från många andra försäkringsbolag är det breda utbudet av tilläggstjänster. Hos Gjensidige kan du lägga till extra skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse.

Ett tillägg som kan vara särskilt intressant är deras skydd mot skadegörelse, där du kan få upp till 6000 kronor i ersättning för reparationer som överstiger 1000 kronor. Gjensidige ger dig också möjligheten att teckna ett pluspaket där du själv kan lägga till olika populära tillval.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en bra försäkring för din Honda med ett tilläggspaket som heter BackUp Plus. Detta tilläggspaket täcker i princip alla eventualiteter längs vägen, inklusive stöld, motorskador och tankning av fel drivmedel. För att få teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

5. Sensor Försäkring

Sensor Försäkring är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Honda. Deras bilförsäkring inkluderar en grundläggande trafikförsäkring enligt lag, vilket täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka. Du kan också välja att teckna en halv- eller helförsäkring för att få extra skydd.

Sensor Försäkring erbjuder flexibla självrisker där du själv kan välja vilken nivå du vill ha. Dessutom finns flera tilläggsförsäkringar att välja mellan för att anpassa försäkringen efter dina specifika behov.

Så väljer du rätt nivå på din bilförsäkring för din bil

Så väljer du rätt nivå på din bilförsäkring för din Honda

När du väljer nivå på din bilförsäkring för din Honda är det viktigt att överväga dina behov och budget. Trafikförsäkringen är ett krav enligt lag och täcker skador på andra personer och egendom vid en olycka där du är ansvarig. Om du vill ha ytterligare skydd kan du välja att teckna en halvförsäkring eller en helförsäkring.

Halvförsäkringen brukar inkludera skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Den kan också omfatta räddningsskydd och hjälp med bärgning vid behov. Helförsäkringen täcker vanligtvis allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, samt skydd mot vagnskador.

Du bör överväga faktorer som modell och ålder på din Honda, din ålder som ägare och var du bor, eftersom dessa kan påverka priset på försäkringen. Genom att gå in på försäkringsbolagens hemsidor och uppge dina uppgifter, som registreringsnummer för bilen och ditt personnummer, kan du få ett prisförslag som är anpassat efter din specifika situation.

Så här tecknar du bilförsäkring online för Honda

För att teckna en bilförsäkring online för din Honda behöver du följa några steg. Besök försäkringsbolagets hemsida och sök efter avsnittet för bilförsäkring. Vanligtvis finns det en knapp eller länk för att få en offert eller teckna försäkringen online.

Du kommer att bli ombedd att ange uppgifter om din Honda, såsom registreringsnummer, modell och ålder. Du behöver också ange dina personuppgifter och eventuella andra relevanta uppgifter som försäkringsbolaget kan behöva för att beräkna priset på försäkringen.

När du har angett alla nödvändiga uppgifter kommer du att få en prisuppgift och en sammanfattning av försäkringen. Läs noga igenom villkoren och se till att du förstår vad som ingår i försäkringen och vilka eventuella tilläggstjänster som erbjuds.

Om du är nöjd med pris och villkor kan du gå vidare och slutföra köpet online. Du kommer antagligen att bli ombedd att ange betalningsuppgifter och godkänna de allmänna villkoren. När köpet är slutfört kommer du att få en bekräftelse på att din Honda nu är försäkrad.

Frågor & svar om bilförsäkringar för Honda

Vilken typ av försäkring behöver jag ha enligt lag för min Honda?

Enligt lag måste du ha en trafikförsäkring för din Honda. Detta täcker skador på andra personer och egendom vid en olycka där du är ansvarig.

Vilka tilläggstjänster kan vara värda att överväga för min Honda?

Det beror på dina behov och önskemål. Några vanliga tilläggstjänster inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador och självriskskydd.

Vilka faktorer påverkar priset på min bilförsäkring för Honda?

Faktorer som modell och ålder på din Honda, din ålder som ägare och var du bor kan påverka priset på din bilförsäkring.

Kan jag teckna en försäkring utan bindningstid för min Honda?

Ja, vissa försäkringsbolag som Hedvig erbjuder möjligheten att teckna försäkringen utan bindningstid, vilket ger dig flexibilitet att byta försäkring när du vill.

Teckna en bilförsäkring