Bilförsäkringar.com logo

Mest rekommenderad #1

På plats 1 finns Hedvig.

Se pris

Mest rekommenderad #2

På plats 2 finns ICA Försäkring.

Se pris

Mest rekommenderad #3

På plats 3 finns Gjensidige.

Se pris

Teckna bilförsäkring med bra villkor

Rekommenderade bilförsäkringar att teckna för Mazda

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som utmanar den traditionella försäkringsbranschen genom att erbjuda moderna och digitala försäkringslösningar. Hos Hedvig kan du enkelt få en offert för din bilförsäkring genom att fylla i ditt registreringsnummer och annan relevant information på deras hemsida eller i deras app. Detta snabba och smidiga sätt att få en prisuppgift har gjort Hedvig till ett populärt val bland svenska bilägare.

Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar för din Mazda. Trafikförsäkringen är den grundläggande försäkringen som täcker personskador och skador på annans egendom. De erbjuder också en halvförsäkring som inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Dessutom ingår räddningsskydd och bärgningshjälp vid behov. För den mest omfattande täckningen kan du välja helförsäkringen som inkluderar allt som trafik- och halvförsäkringen täcker, samt skydd för vagnskador.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser för bilförsäkringar. Du kan hitta trafik-, halv- och helförsäkringar hos ICA Försäkring. En unik fördel med att välja ICA Försäkring är deras prisgaranti som innebär att de inte höjer priset under de första fem åren, förutsatt att inga skador inträffar under den perioden.

Utöver grundförsäkringarna kan du även välja till olika tillval hos ICA Försäkring. Ett populärt tillval är Hyrbil, som ger ersättning för hyrbilskostnader om din bil behöver repareras efter en skada. Du kan också lägga till assistanstillägg som ger dig hjälp på vägen inom en timme vid behov, oavsett orsak. Dessutom erbjuder de självriskskydd som kan minska självrisken för vagnskador eller ersätta den helt, även vid kollisioner utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Mazda. En fördel med Gjensidige är det breda utbudet av tillägg som du kan lägga till i din försäkring. Till exempel kan du välja till skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse. De erbjuder också ersättning för reparationer upp till 6000 kronor vid skadegörelse, förutsatt att kostnaderna överstiger 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett förmånligt tilläggspaket som kallas BackUp Plus. Detta tillval täcker i stort sett allt som kan hända längs vägen, inklusive stöld, motorskador och sanering av tanken om du råkar tanka fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

5. Sensor Försäkring

Sensor Försäkring erbjuder en populär bilförsäkring som inkluderar trafikförsäkring samt möjlighet att välja mellan helförsäkring eller halvförsäkring för extra skydd. De erbjuder även flexibla självrisker där du själv kan välja nivån på din självrisk. Sensor Försäkring har även flera tilläggsförsäkringar att välja mellan för att skräddarsy din försäkring efter dina behov.

Så väljer du rätt nivå på din bilförsäkring för din bil

Så väljer du rätt nivå på din bilförsäkring för din Mazda

När du ska välja nivå på din bilförsäkring för din Mazda är det viktigt att överväga dina behov och budget. Trafikförsäkringen är obligatorisk och täcker skador på andra personer och deras egendom vid en olycka som du orsakar. Om du vill ha ett större skydd kan du välja halvförsäkringen som även inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. För den mest omfattande täckningen kan du välja helförsäkringen som inkluderar allt som trafik- och halvförsäkringen täcker, samt skydd för vagnskador.

Det är viktigt att komma ihåg att priset på försäkringen kan påverkas av faktorer som modell och ålder på din Mazda samt din ålder som ägare och var du bor. För att få exakt pris rekommenderas det att du besöker försäkringsbolagens hemsidor och fyller i dina uppgifter, såsom registreringsnummer och personnummer. Då kan du få ett pris baserat på din specifika situation.

Så här tecknar du bilförsäkring online för Mazda

Att teckna en bilförsäkring online för din Mazda är enkelt och bekvämt. Besök försäkringsbolagets hemsida och fyll i den nödvändiga informationen, såsom registreringsnummer, personuppgifter och önskat försäkringspaket. Du kommer då att få en offert med prisförslag baserat på dina uppgifter. Om du är nöjd med offerten kan du fortsätta med att teckna försäkringen genom att följa instruktionerna på webbplatsen. Var noga med att läsa igenom villkoren och se till att du förstår vad försäkringen täcker innan du slutför köpet.

Frågor & svar om bilförsäkringar för Mazda

Vad är den grundläggande försäkringen som jag måste ha för min Mazda?

Den grundläggande försäkringen som är obligatorisk enligt lag kallas trafikförsäkring. Den täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka som du orsakar.

Vilka andra försäkringsalternativ finns för min Mazda?

Förutom trafikförsäkringen kan du välja att teckna halvförsäkring eller helförsäkring för din Mazda. Halvförsäkringen inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Helförsäkringen täcker allt som trafik- och halvförsäkringen täcker, samt skydd för vagnskador.

Vilka faktorer påverkar priset på min bilförsäkring?

Priset på din bilförsäkring kan påverkas av faktorer som modell och ålder på din Mazda, din ålder som ägare och var du bor. Andra faktorer som kan påverka priset inkluderar din körhistorik och eventuella tidigare skador.

Hur kan jag få en prisuppgift för min försäkring online?

Besök försäkringsbolagets hemsida och fyll i nödvändig information, som registreringsnummer och personuppgifter. Du kommer då att få en offert med prisförslag baserat på dina uppgifter.

Teckna en bilförsäkring