Bilförsäkringar.com logo

Mest rekommenderad #1

På plats 1 finns Hedvig.

Se pris

Mest rekommenderad #2

På plats 2 finns ICA Försäkring.

Se pris

Mest rekommenderad #3

På plats 3 finns Gjensidige.

Se pris

Teckna bilförsäkring med bra villkor

Rekommenderade bilförsäkringar att teckna för Mercedes

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har blivit mycket populärt bland svenska bilägare. De erbjuder en modern och smidig digital plattform där du kan se priset på din försäkring direkt genom att ange ditt registreringsnummer och information om din bil. Hedvig erbjuder tre olika nivåer av bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker skydd mot personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. I helförsäkringen ingår allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, samt skydd mot vagnskador. En unik fördel med Hedvig är att de inkluderar kristerapi som hjälper dig och eventuella passagerare att hantera psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser på bilförsäkringar. De erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Mercedes. En fördel med ICA Försäkring är att de lovar att inte höja priset på försäkringen under de första fem åren, förutsatt att du inte får någon skada under den perioden. De erbjuder även olika tillval, som hyrbilsskydd där du får ersättning för hyrbilskostnader om din bil behöver repareras. ICA Försäkring har också ett assistanstillägg som ger dig hjälp på vägen inom en timme oavsett orsak, samt ett självriskskydd som minskar självrisken för vagnskador.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Mercedes. En fördel med Gjensidige är att de erbjuder många olika tillägg som du kan lägga till för att skräddarsy din försäkring. Tillägg som parkeringsskadeskydd, skydd mot djurkollision och skadegörelse finns tillgängliga. Vid skadegörelse kan du få ersättning upp till 6000 kronor om kostnaderna för reparation överstiger 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett förmånligt tilläggspaket som heter BackUp Plus för din Mercedes. Detta tillägg täcker nästan alla eventualiteter längs vägen, inklusive stöld, motorskador och felbränslefyllning. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

5. Sensor Försäkring

Sensor Försäkring erbjuder en trafikförsäkring som innehåller grundskydd för personskador och skador på annans egendom. Utöver detta kan du välja att teckna en halv- eller helförsäkring för att få ytterligare skydd för din Mercedes. De har också flexibla självrisker där du kan välja den nivå som passar dig bäst.

Så väljer du rätt nivå på din bilförsäkring för din bil

Så väljer du rätt nivå på din bilförsäkring för din Mercedes

För att välja rätt nivå på din bilförsäkring för din Mercedes är det viktigt att ta hänsyn till dina behov och budget. Trafikförsäkringen är obligatorisk enligt lag och täcker skador på personer och annans egendom. Om du vill ha ytterligare skydd kan du överväga att teckna en halvförsäkring som inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. En helförsäkring ger dig det mest omfattande skyddet och inkluderar även vagnskador. Bedöm vilket skydd som känns nödvändigt för din situation och jämför försäkringsbolagens erbjudanden för att hitta den bästa kombinationen av pris och skydd.

Så här tecknar du bilförsäkring online för Mercedes

Att teckna en bilförsäkring online för din Mercedes är enkelt och smidigt. Besök försäkringsbolagets hemsida och ange ditt registreringsnummer samt övriga uppgifter om din bil och dig själv. Du kommer att få ett prisförslag baserat på dina specifika uppgifter. Om du är nöjd med priset och vill fortsätta med ansökan kan du följa instruktionerna på webbplatsen för att slutföra processen. Se till att läsa igenom villkoren och eventuella tillägg noga innan du godkänner och signerar avtalet.

Frågor & svar om bilförsäkringar för Mercedes

Vilken typ av försäkring behöver jag för min Mercedes?

För din Mercedes behöver du åtminstone ha en trafikförsäkring, som är obligatorisk enligt lag. Utöver det kan du välja att teckna en halvförsäkring eller helförsäkring för ytterligare skydd.

Vilka faktorer påverkar priset på min bilförsäkring?

Faktorer som kan påverka priset på din bilförsäkring inkluderar modell och ålder på din Mercedes, din ålder som ägare samt var du bor. Försäkringsbolagen tar även hänsyn till din körhistorik och eventuella skador eller incidenter i ditt förflutna.

Kan jag ändra min försäkring om jag inte är nöjd?

Ja, du har rätt att ändra din försäkring om du inte är nöjd. Alla försäkringsbolag erbjuder en ångerrätt på minst 14 dagar när du tecknar online. Du kan också byta försäkringsbolag vid förnyelse av försäkringen.

Vad är en självrisk?

Självrisk är den kostnad du själv måste betala vid en skada innan försäkringsbolaget träder in och betalar. Högre självrisk kan leda till lägre försäkringspremie, medan lägre självrisk kan ge högre premie.

Teckna en bilförsäkring