Bilförsäkringar.com logo

Mest rekommenderad #1

På plats 1 finns Hedvig.

Se pris

Mest rekommenderad #2

På plats 2 finns ICA Försäkring.

Se pris

Mest rekommenderad #3

På plats 3 finns Gjensidige.

Se pris

Teckna bilförsäkring med bra villkor

Rekommenderade bilförsäkringar att teckna för Renault

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har blivit mycket populärt bland svenska bilägare. De erbjuder enkelhet och flexibilitet i sin försäkringsprocess. Hos Hedvig kan du få en snabb offert genom att ange ditt registreringsnummer och information om din bil direkt på deras hemsida eller i deras app. Dessutom kan du teckna eller säga upp din försäkring när som helst utan bindningstid.

Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringsalternativ för din Renault. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och hjälp med bärgning vid behov. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, samt skydd mot vagnskador.

En unik fördel med att välja Hedvig är att de erbjuder kristerapi som en del av hel- och halvförsäkringen. Detta skydd kan hjälpa dig och dina passagerare att hantera psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån. Med Hedvig kan du få behandling av en legitimerad psykolog i Sverige och upp till tio terapisessioner per person täcks av försäkringen.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder förmånliga bilförsäkringar. Hos ICA Försäkring kan du hitta trafik-, halv- och helförsäkring för din Renault. En fördel med att välja ICA Försäkring är deras prisgaranti, där de lovar att inte höja priset på din försäkring under de första fem åren, förutsatt att du inte har några skador under den perioden.

Förutom grundförsäkringen kan du välja till populära tillval hos ICA Försäkring. Ett av dessa tillval är Hyrbil, där du får ersättning för hyrbilskostnader om din försäkrade bil skadas och behöver repareras. Assistansförsäkringen är också populär och ger dig hjälp på vägen inom en timme, oavsett orsak, till exempel vid bensinstopp, urladdat batteri eller låsta nycklar i bilen.

3. Gjensidige

Förutom grundförsäkringen kan du välja till populära tillval hos ICA Försäkring. Ett av dessa tillval är Hyrbil, där du får ersättning för hyrbilskostnader om din försäkrade bil skadas och behöver repareras. Assistansförsäkringen är också populär och ger dig hjälp på vägen inom en timme, oavsett orsak, till exempel vid bensinstopp, urladdat batteri eller låsta nycklar i bilen.

Gjensidige erbjuder också ett pluspaket där du kan anpassa försäkringen med olika tillägg som passar dina specifika behov. Dessa tillägg kan ge extra trygghet och skydd för din Renault.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder BackUp Plus, ett tilläggspaket som ger omfattande skydd för din Renault. Detta paket täcker en mängd olika situationer längs vägen, inklusive stöld, motorskador och sanering av tanken vid tankningsfel. För att teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

5. Sensor Försäkring

Sensor Försäkring erbjuder en trafikförsäkring för din Renault, vilket är ett grundläggande krav enligt lag. Utöver trafikförsäkringen kan du välja att teckna en halv- eller helförsäkring för att få extra skydd.

Sensor Försäkring har flexibla självriskalternativ, vilket ger dig möjlighet att anpassa självrisken efter dina preferenser. De erbjuder också olika tilläggsförsäkringar för att ytterligare anpassa skyddet för din Renault.

Så väljer du rätt nivå på din bilförsäkring för din bil

Så väljer du rätt nivå på din bilförsäkring för din Renault

När det gäller att välja rätt nivå på din bilförsäkring för din Renault är det viktigt att överväga dina behov och budget. Trafikförsäkringen är ett obligatoriskt krav enligt svensk lag och täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka.

Om du vill ha ytterligare skydd kan du välja att teckna en halv- eller helförsäkring. Halvförsäkringen inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och hjälp med bärgning. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, samt skydd mot vagnskador.

För att välja rätt nivå på din bilförsäkring bör du överväga faktorer som din Renaults modell och ålder, din ålder som ägare och var du bor. Om din bil är nyare eller av högre värde kan det vara fördelaktigt att välja en helförsäkring för att få ett omfattande skydd. Å andra sidan kan en äldre bil vara bättre skyddad med en halvförsäkring.

Så här tecknar du bilförsäkring online för Renault

Att teckna en bilförsäkring online för din Renault är en enkel och bekväm process. För att komma igång behöver du gå till försäkringsbolagets hemsida och ange nödvändig information om din bil och dina personuppgifter.

Vanligtvis kommer du att bli ombedd att ange ditt registreringsnummer och personnummer. Baserat på dessa uppgifter kommer försäkringsbolaget att generera en offert och visa det beräknade priset för din bilförsäkring.

För att slutföra processen behöver du sedan godkänna offerten och betala premien. Efter att betalningen har gjorts kommer du att få bekräftelse på att din bil är försäkrad och du kan vara trygg när du kör din Renault på vägarna.

Frågor & svar om bilförsäkringar för Renault

Vilken försäkringsnivå är obligatorisk för min Renault?

Trafikförsäkringen är obligatorisk enligt lag och täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka.

Hur kan jag få en offert för min Renaults försäkring?

Genom att besöka försäkringsbolagets hemsida och ange nödvändig information om din bil och dina personuppgifter kan du få en offert online.

Kan jag anpassa min självrisknivå?

Vissa försäkringsbolag erbjuder flexibla självriskalternativ där du kan välja nivån som passar dig bäst.

Vad är fördelen med att teckna försäkring online?

Att teckna försäkring online är bekvämt och enkelt. Du kan få en offert snabbt och enkelt genom att ange dina uppgifter på försäkringsbolagets hemsida eller i deras app.

Teckna en bilförsäkring