Bilförsäkringar.com logo

Mest rekommenderad #1

På plats 1 finns Hedvig.

Se pris

Mest rekommenderad #2

På plats 2 finns ICA Försäkring.

Se pris

Mest rekommenderad #3

På plats 3 finns Gjensidige.

Se pris

Teckna bilförsäkring med bra villkor

Rekommenderade bilförsäkringar att teckna för Volvo

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har blivit populärt bland svenska bilägare, och de erbjuder också försäkringar för Volvo. En av fördelarna med Hedvig är deras moderna tillvägagångssätt där du kan se ditt pris direkt på deras hemsida eller i deras app genom att ange ditt registreringsnummer och information om din bil. Dessutom erbjuder Hedvig möjligheten att teckna bilförsäkringar utan bindningstid, vilket innebär att du kan byta försäkring omedelbart om du skulle vilja det.

Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen ger ytterligare skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och hjälp med bärgning vid behov. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen gör, plus ett skydd för vagnskador.

En annan fördel med att välja Hedvig är att de erbjuder kristerapi som en del av sina hel- eller halvförsäkringar. Detta skydd kan vara till nytta om du eller dina passagerare skulle behöva behandla psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller ett rån. Kristerapin inkluderar upp till tio terapisessioner per person och krishjälpen varar i upp till 12 månader.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar till förmånliga priser. Hos ICA Försäkring kan du hitta trafik-, halv- och helförsäkring för din Volvo. En intressant förmån med ICA Försäkring är att de garanterar att priset på din försäkring inte kommer att höjas under de första fem åren, förutsatt att du inte har några skador under den perioden.

Utöver grundskyddet kan du välja olika tillägg hos ICA Försäkring. Ett populärt tillval är Hyrbil, där du får ersättning för kostnader för hyrbil med 75 procent av dygns- och kilometerkostnader om din bil blir skadad och behöver repareras. De erbjuder också ett assistanstillägg som innebär att du kan få hjälp inom en timme om du hamnar i problem på vägen, till exempel om du får bensinstopp eller låser in dina nycklar i bilen. ICA Försäkring erbjuder även självriskskydd, som kan minska självrisken för vagnskador eller ersätta hela självrisken, även om skadan skulle inträffa utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Volvo. En fördel med Gjensidige är att de har ett brett utbud av tillägg som du kan lägga till i din försäkring. Till exempel kan du välja att lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Skadegörelsesskyddet ger dig möjlighet att få upp till 6000 kronor i ersättning om reparationen kostar mer än 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder BackUp Plus, ett tilläggspaket som inkluderar ett brett spektrum av skydd längs vägen. Detta tillval täcker bland annat stöld, motorskador och sanering av tanken om du skulle tanka fel drivmedel. För att teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

5. Sensor Försäkring

Sensor Försäkring är ett annat populärt försäkringsbolag som erbjuder försäkringar för din Volvo. Deras bilförsäkring inkluderar grundskyddet i en trafikförsäkring samt möjligheten att välja till helförsäkring eller halvförsäkring för extra skydd. Sensor Försäkring har också flexibla självrisker där du själv kan välja den nivå som passar dig bäst. De erbjuder även flera tilläggsförsäkringar som du kan lägga till efter att du har tecknat din bilförsäkring.

Så väljer du rätt nivå på din bilförsäkring för din bil

Så väljer du rätt nivå på din bilförsäkring för din Volvo

När du väljer nivå på din bilförsäkring för din Volvo är det viktigt att bedöma dina behov och budget. Trafikförsäkringen är obligatorisk och täcker skador på andra personer och deras egendom i händelse av en olycka. För att få ett bredare skydd kan du överväga att uppgradera till en halv- eller helförsäkring.

Halvförsäkringen inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, brand, glas- och räddningsskydd. Om du vill ha ett ännu mer omfattande skydd kan en helförsäkring vara det bästa alternativet, eftersom den även täcker skador på din egen bil.

Du bör också beakta faktorer som bilens modell och ålder, samt din ålder som förare och var du bor, eftersom dessa faktorer kan påverka priset på din försäkring.

Så här tecknar du bilförsäkring online för Volvo

Att teckna en bilförsäkring online för din Volvo är enkelt och bekvämt. För att få ett prisförslag baserat på din specifika situation behöver du besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange nödvändig information, såsom registreringsnummer för din bil och ditt personnummer. Genom att ange dessa uppgifter kommer du att få en offert som visar priset för försäkringen.

För att teckna försäkringen online kan du följa försäkringsbolagets instruktioner på deras webbplats. Du kommer att behöva fylla i en ansökningsblankett och eventuellt lämna ytterligare information om din bil och dina personuppgifter. När din ansökan har godkänts och betalningen har genomförts kommer du att få bekräftelse på att din bil är försäkrad.

Frågor & svar om bilförsäkringar för Volvo

Vilka faktorer påverkar priset på en Volvo-försäkring?

Faktorer som kan påverka priset på en Volvo-försäkring inkluderar bilens modell och ålder, förarens ålder, körhistorik, bostadsort och försäkringsbolagets bedömning av risknivån.

Kan jag välja olika nivåer av försäkring för min Volvo?

Ja, du kan välja mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring för din Volvo, beroende på dina behov och budget.

Vilket försäkringsbolag är bäst för en Volvo?

Det bästa försäkringsbolaget för en Volvo kan variera beroende på dina individuella behov och preferenser. Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, evoli, OKQ8 Försäkring och Sensor Försäkring är några populära alternativ att överväga.

Kan jag teckna en Volvo-försäkring utan bindningstid?

Ja, vissa försäkringsbolag, som Hedvig, erbjuder möjligheten att teckna bilförsäkringar utan bindningstid, vilket ger dig flexibilitet att byta försäkring när du vill.

Teckna en bilförsäkring